maanantai 28. tammikuuta 2013

sitruunainen mustikkajuustokakku.

Tänään teki mieli juustokakkua. Suunnitelin aluksi liivatteella hyydytettyä kakkua, mutta päädyinkin sitten tällaiseen kypsennettyyn versioon. Tämä kakku on oikeastaan ihan samaa sarjaa maultaan ja ulkonäöltään kuin joskus aiemmin leipomani mustikka-rahkakakkukin. Kakku maistuu minusta mustikkapiirakalle, jossa on vaan överipaljon täytettä. Eli siis herkulliselle! Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

Käytin tuorejuustona Violan sitruunatuorejuustoa. Ensi kerralla lisäisin kakkuun vielä sitruunan kuoriraastetta, jotta sitruunan maku tulisi voimakkaammin esiin. Tätä kakkua pitää kokeilla myös muista marjoista ja hedelmistä valmistettuna!


sitruunainen mustikkajuustokakku

POHJA:
150g voita
½dl sokeria
1 kananmuna
3dl jauhoja
1rkl kylmää vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille.  Laita vuoka jääkaappiin, jotta reunat hieman jähmettyvät.

TÄYTE:
500g maitorahkaa
200g sitruunatuorejuustoa
3 kananmunaa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
loraus sitruunamehua
(sitruunan kuoriraastetta)

n. 250g mustikoita + 2rkl perunajauhoja

Notkista tuorejuusto, lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyöräytä (jäiset) mustikat perunajauhoissa, jotta marjat eivät värjäisi taikinaa niin paljon. Sekoita mustikat täytteen joukkoon, kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa tunti. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.

Parhaimmillaan kakku on parin päivän säilytyksen jälkeen. Meillä kakku ei valitettavasti tule säilymään niin pitkään.

esillepano ja kattaus oli taas sarjassa: vain me kaksi.

2 kommenttia:

  1. taidan ottaa riskin ja tehdä tuota tänään, vaikka meille tulee vieraita, eikä se ehdi olemaan jääkaapissa kuin sen verran varmaan, että ehtii jäähtyä. Näyttää niin herkulta. NOM NOM!

    VastaaPoista
  2. kannattaa, kakku on kuitenkin aika vaivaton tehdäkin. minä laitoin kakun paiston jälkeen hetkeksi parvekkeelle. kakunhimoissani leikkasin kuitenkin ensimmäisen palan kun kakku oli keskeltä vielä lämmintä, ja ihan hyvin pysyi kasassa.

    VastaaPoista