maanantai 15. elokuuta 2011

mustikka-rahkakakku.

Lisää mustikkakakkuja! Tämän rahkakakun alkuperäinen ohje löytyi Mansikkamäeltä. Helppotekoinen kakku sai meillä suuren suosion - kahden ihmisen taloudessa halk. 24cm vuokaan leivottu kakku on yleensä hankala tuhota kahdestaan niin nopeasti ettei kakku ehdi mennä pilalle, joten olinkin suunnitellut vieväni osan kakusta töihin. Työkaverit taitavat jäädä kuitenkin ilman, sillä kakku tuhoutui ennätysvauhtia eikä siitä ole jäljellä enää puoltakaan.


En oikein tiedä onko tämä enemmän kakku vai piirakka. Maku on hyvin samanlainen kuin ainakin meillä perinteisesti leivotussa rahka-mustikkapiirakassa. Tämä kakku on vain korkeampi, ja mehevää täytettä on enemmän. Mansikkamäellä kakun pinta oltiin marmoroitu tiputtelemalla mustikkahillonokareita kakun pintaan ja sekoittamalla sitä tikulla sinne tänne niin että pintaan syntyy "marmorikuvio". Minä harjoittelin marmorointia hillon sijaan mustikkapiltillä :D

mustikka-rahkakakku

pohja
125g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl jauhoja
1dl neljänviljan hiutaleita
1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

täyte
500g maitorahkaa
1dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
2rkl sitruunamehua
1rkl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja
4-5dl mustikoita
pari rkl mustikkahilloa

Sekoita tasaiseksi täytteen ainekset mustikoita, perunajauhoja ja hilloa lukuunottamatta. Sekoittele hieman perunajauhoja varovasti mustikoiden joukkoon, lisää loput perunajauhot täytteen joukkoon. Kääntele mustikat varovasti täytteeseen ja kaada täyte kakkuvuokaan taikinan päälle. Levitä pinnalle hillonokareita, marmoroi sekoittamalla tikulla hilloa täytteeseen.

Paista kakkua 175 asteessa 45min. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Kakku on parhaimmillaan päivän tai parinkin säilytyksen jälkeen (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti